36:e dagen - Dagsutflykt till "Elefant öarna"

Idag har jag och Kajsa varit till "Elephanta Islands" utanför Mumbais kust, där vi besökte "Elephanta Caves". Vi började med att ta tåget ner till Colaba, där vi sedan tog en taxi till "Gateway of India". Den byggnaden i sig var väldigt maffig att se – jättestor och vacker stenbyggnad. Därifrån betalar man för att ta en större båt eller en mindre färja ut till ön. Efter att ha blitit välsignade (med en ”Bindi” i pannan och ett ”armband” samt några sockerbitar) av en präst tog vi oss på båten. Resan tog en till en och en halv timme och det var faktiskt helt underbart att komma ut på havet. Först och främst brisen, svalkande bris när man sitter på "soldäck" och njuter av båtfärden. Sedan är det faktiskt, om man undviker att titta ner i vattnet, ganska vackert ute till havs. För om man tittar på vattnet ser man bara en massa sopor och döda fiskar med mera vilket påminner om att man fortfarande befinner sig i Mumbai. Tittar man däremot mot horisonten istället så ser det faktiskt riktigt tjusigt ut.

 

Väl framme vid ön klev vi iland och mötes av en ganska vacker natur och vi har verkligen fått chansen att bara vara turister idag. För att ta sig till de berömda grottorna, som var anledningen att vi åkte hit, går man efter en trappa uppför berget. På båda sidorna om denna trappa satt försäljare med sina souvenirer de ville sälja och det var riktigt mysigt att bara strosa runt och titta. Längst nere i trappan kunde man även, vilket var bland det roligaste vi såg på hela resan, hyra en stol i vilken två man bar en uppför trapporna i... vi hade inget emot att gå och att utsätta sig för den förnedringen, att bli buren, var inget vi ville testa...även om det nog skulle ha varit en fin syn!!! =)

 

Själva grottorna påminde mycket om de förra grottorna vi besökte, med pelare, skulpturer, tempel och "reliefer" i sten. Så himla häftigt och vackert! Jag är så fascinerad av sånt! Synd bara att britterna under kolonialtiden använde dessa grottor som "skjutbana", om ryktena stämmer, och att de därmed inte är så väl bevarade som de kunnat vara. Men det var i alla fall maffigt att se!

 

Så på vägen ner från grottorna igen stannade vi och köpte lite saker. Jag köpte armband och en fotlänk. Det är så ovant för mig att behöva pruta så mycket som man gör här. Säger de ett pris så ska man direkt gå ner till lite mindre än hälften å sedan stiga till ungefär hälften...känns lite oförskämt! Men det är de ju vana, så priserna sätts ju därefter =) jag har i alla fall räknat ut ungefär hur mycket pengarna jag har lagt ut på denna dagsutflykt, med transport, mat, inträden och så vidare och det blev ca 690 Rupees, vilket ju kan låta mycket men motsvarar ca 100 (107 för att vara exakt tror jag) svenska kronor! Helt sjukt när man tänker efter...å det är liksom för en heldag med allt inräknat!!! Man blir lite lätt bortskämd är jag rädd, kommer tycka att allt är svindyrt i Sverige sedan! =)

Efter grottbesöket så tänkte vi oss en liten sväng i Colaba eller Crawford-market eller något, men vi (mest jag) var så trötta att vi åkte hem istället... att vara på utflykt tär på en! Så vi åkte hem och har haft en skön, lugn kväll på rummet istället...kanske att det blir Colaba i morgon istället, om vi orkar! =)

Här är lite bilder från dagens utflykt:

Gateway of India


Båtarna vi åkte med


Ön på avstånd


Stolarna man kunde "Hyra" på ön hahaha.....



Entren till en av grottorna...maffigt!



Jag posandes bland skulpturerna (som jag just hade stuttat huvudet i så att alla som tittade asgarvade...åt mig!)



Några av relieferna, föreställande guden Shiva om jag inte minns fel!

 

Kajsa med två damer som tydligen poserade med turister på kort...för pengar!

Så här såg trappan ut där man gick och handlade...mysigt med skugga under skynken de hade satt upp!




Riktigt skönt var det med en liten båtfärd efter en perfekt, kulturrik dag... en nöjd Linnea!



Vackert...om man "halvkisar" lite med ögonen och inte tänker så mycket! =)



Så...en helt perfekt dag!!!




Kommentarer
Postat av: Mamma

Mmmm....vad mysigt med utflykt. Kul att ni tar vara på tiden och försöker uppleva lite så att ni har lite roliga minnen att ta med hem !!. Kram

2009-10-31 @ 20:46:39
Postat av: Adina

Det där ser ju skit roligt ut :D varmt och mysigt ;)

2009-11-01 @ 00:10:45
Postat av: Mia

mysig utflykt=) kram

2009-11-01 @ 08:05:52
URL: http://sullullas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0