16:e dagen - "Speed-Safari"

Idag har vi varit till Borivali och "Sanjay Gandhi National Park" med Michelle och Robin. Vi planerade att åka på safari så vi gav oss iväg kl 10.00 i morse, tog tåget till Borivali  och  efter alla byten och slutligen den sista biten med moped-riksha var vi framme runt 12.30. vi insåg då, när vi tagit oss in i parken, att de inte öppnade safarin förrän 14.00 vilket innebar att vi strosade omrking och fördrev tid och svettade ner oss i en och en halv timme... När själva safarin närmade sig var vi väldigt förväntansfulla. En tiger- och lejonsafari skulle det blir (jag visste inte ens att det fanns lejon i Asien?!?) och vi satte oss i den galler-försedda bussen spända av förväntan.  Sedan ba det av...och då menar jag fort...vi skumpade och studsade fram i den där j***a bussen som vantar och helt plötsligt – tvärnit! Av någon konstig anledning visste chauffören exakt var vi skulle få se djuren, som förövrigt var inhägnade, och vips så låg där två vita tigrar. Men chauffören hade minsann inte tid att stanna för att låta oss fotografera mer än kanske 30 sekunder så sedan bar det av igen... en ”vanlig” tiger hann v också se... Sedan svischade vi vidare, passerade några vackra antiloop-liknande djur (som han inte ens märkte utan bara åkte förbi) och sedan inj en en annan inhägnad åddå tvärnit... där låg en maffig, men utmattad lejon hanne precis bredvid bussen, frugan låg förövrigt precis bredvid bussen på andra sidan. Så vi hann se dem, me det var knappt för sedan svischade vi vidare och sedan tillbaka till parken..Hela ”safarin” tog kanske högst 20 minuter och var lite av ett fiasko. De stackars djuren var inte mycket att se men samtidigt är det maffigt att vara så nära dem, men man kan inte låta bli att tycka synd om dem när de bara ligger sådär...

I alla fall bestämde vi oss för att göra ett försök att ta oss till grottorna som skulle ligga i parken också. efter at ha gått runt och letat efter bussarna, som skulle ta oss de 7 kilometer dit grottorna låg, i ca en halvtimme- timme... gav vi upp gick tillbaka till utgångenoch hittade där bussarna =) Så det blev ytterligare en dåaktig bussfärd, nu uppåt bergen, för att ta oss till vårt mål. Väl framme när vi betalat inträdet (vilket förövrigt var helt galet:5 rupees för indier och 100 rupees för utlänningar i inträde, vilket gjorde att vi kände oss lite kränkta och bara jag å Kajsa betalade in oss) möttes vi av jättevackra och häftiga grottor utkarvade ur bergsväggen. Det var faktikst riktigt vackert däruppe med grottorna, skulprurerna, utsikten som var magnifik åsså naturen och de små aporna som skuttade omkring överallt! Väl värt de där 100 rupeesarna (ca 17 kr tror jag) som vi betalade! =)

Så vi har haft en rolig men gansaka jobbig utflykt idag... vi har just kommit hem eftersom vi beslöt att gå direkt från tågstationen till affären och handla lite också. systemen i butikerna är ett kapitel för sig, vilket jag kanske kan berätta en annan gång =) vilket ledde till att vi i vtort sett bara hann hem och äta innan matsalen stängde nio och nu gå å lägga oss! Är helt slut i hela kroppen och huvudet just nu... så nu blir det sängen – och som jag längtar!  

Här är ett bevis på att Indien, och framförallt Mumbai, faktiskt kan vara vackert också!



Här är de mycket lustiga men vackra träden med rötterna som hänger uppifrån och ner!




Här är pappa-lejon (tigrarna fick jag inga bra bilder på)


Och här är de magnifika grottorna!!!



Slutligen får ni en bild på en av aporna som poserade för oss!





Kommentarer
Postat av: Johanna

Oh vad fint det ser ut att vara där :) Jag önskar jag hade pengar så jag kunde komma och hälsa på! haha

2009-10-11 @ 21:56:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0