47:e dagen - Besök, blommor och blåsväder

Denna dag spenderade vi med att besöka två olika NGOs (som står för non Gouvernmental Organisations – icke statligt drivna organisatioer). Den ena drevs av en man som kämpade för något de kallar för ”Bounded labour workers” eller något liknande. Detta innebär att människor blir dömda att jobba av skulder av olika slag genom arr arbete för människor gratis. Detta kan de få göra hela livet och skulderna an ärvas efter generationer. Så dessa människor blir styrda av andra  - lite som slaveri! Hemskt, för jag visste inte ens att detta problem existerade! Det var intressant att höra om hur människor kämpar för detta i alla fall.

 

Efter detta tog vi lunch, i en ”restaurang” med jordgolv och några presenningar och plåtar som tak. Där blev vi serverade friterad fisk och chapatibröd. Kanongott faktiskt – trots att jag såg när de hackade upp fiskbitarna före! =)

 

Efter detta åkte vi vidare till ytterligare enorganisation där vi blev varmt välkomnade med en ceremoni där de hängde blomkransar runt halsen på oss och vi fick en varsin ”bindi” i pannan. Vi blev ganska överrumplade och det ledde till att jag nog inte riktigt förstod vad organisationen gick ut på och deras mål – men det var trevligt ändå!

Kvällen spenderades på samma sätt som kvällen före. Vi tog det lugnt. Men jag och Kajsa träffade även de två studenter från denna skola som ska åka till Sverige och Högskolan i Gävle i januari (eftersom detta är ett utbyte), vilket var riktigt trevligt! Får se om vi träffar dem igen när de befinner sig i vårt kalla land då! =)



Det var riktigt blåsigt denna dag, så när vi stod på Tatas tak och tittade på utsikten kunde vi inte låta bli att ta lite bilder... Här är Shara, Soumya och Kajsa!




Osså jag tillsammans med kvinorna på en av organisationerna vi besökte, med blomkrans och allt! =)

  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0