46:e dagen - Nattåget mot Solapur

Efter en ganska skumpig resa med nattåget mellan Mumbai och Solapur, anlände vi till stationen ca kl 7 på morgonen. Faktiskt så gick det bättre än jag hade trott att sova på tåget som ruskade och lät ganska mycket. Det var till och med ganska mysigt där jag låg i min ”överslaf” i vår hytt, som  jag delade med Shara och Kajsa.

 

På stationen blev vi och Soumya upphämtade av en chaufför som tog oss från Solapur till Tuljapur och Tatas skola. Denna skola som har samma namn  som den vi bor på i Mumbai, Tata Institute of Social Sciences, erbjuder liknande utbildningar men med en annan inriktning (lantorts utveckling).

Vi blev visade till ett väldigt fint och härligt "guest house" där vi tydligen skulle bo – väldigt nöjda var vi! Där sov vi sedan middag en stund efter frukosten, medan vi väntade på att Michelle och Robyn skulle anlända (de åkte ett annat tåg och blev upphämtade senare). Efter denna middagslur åkte vi till ett av Tatas projekt i området – en vattendamm. Denna damm som de har hjälp till att bygga gör att byarna i närheten har möjlighet att spara på regnvatten och därmed kunna odla mer och i större utsträckning. Inressant! Många av de familjer som kommer till Mumbai flyr just på grund av torkan som gör att de inte kan fortsätta leva på sina odlingar. De tror att de ska kunna hitta jobb här men många fastnar i fattigdomen. Så det var intressant att se själva orsaken till detta problem, nu när jag på sätt och vis jobbat med konsekvenserna.

 

Efter detta besök avslutade vi dagen med att åka till en av byarna där invånarna har blivit hjälpta av dessa dammprojekt, intressant. Väldigt mysigt att se landet, med alla djuren som strosar runt på gatorna och lite natur! Skönt!

På kvällen tog vi det bara lugnt, vilade och laddade för nästa dag – då vi fortfarande var lite trötta efter tågresan! =)


Såhär såg det ut på tåget



Lite landsbygdslandskap!



Trädgården utanför vårt rum

 


Byggnaderna på Tatas Rural Campus









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0