73:e dagen - Från den blå till den rosa staden

Denna natt sov jag otroligt bra med tanke på vad som dolde sig där i mörkret på tåget. Med öronpropparna i sov jag ända fram tills morgonkvisten! =)

 Vi anlände till Jaipurs tågstation, där vi gick och tog en frukost innan vi började dagens äventyr i ”Den Rosa Staden” med att ta en taxi till ”Amber Forth” ca 45 minuters bilfärd norr om centrum. Här möttes vi av ett gigantiskt fort uppe på ett berg med både trappor och en elefantramp som ledde upp till entrén. Givetvis fanns här också ett gäng elefanter som jobbade med att frakta lata turister upp till fortet...Vi valde dock att låta elefanterna, som var utsmyckade och vackra, vila och själva promenera lite istället. I fortet där vi spenderade någon timme fanns bland annat ett glas eller spegelpalats som var väldigt vackert och ett tempel vilket vi inte besökte (vi tyckte vi redan sett så pass många tempel).

 

Efter detta åkte vi tillbaka ner till stadscentrum och strosade där runt och handlade i småbutiker fram tills dess att det var dags att åka till flygplatsen. Så det blev inget långt besök i Jaipur, men jag tyckte ändå att vi fick ut det meta av det!

 

Sedan flög vi hem ca 17.00 och kom tillbaka till lägenheten ca 20.30 på kvällen. Precis lagom för att hinna äta mat i matsalen, packa upp och sedan utmattad krypa till kojs för att göra sig redo för en dag på praktiken. =)


Amber Forth



Ett av transportmedlen för att ta sig upp dit...

Glas- eller Spegelpalatset

En vy fån taxin över den rosa staden...



Och slutligen en liten bild på vilka inköp jag gjorde under resan - vilket blev några! =)


Kommentarer
Postat av: Isabell

Äntligen kan man börja nedräkningen tills du kommer hem. Vi kanske kan träffas efter jul och nyårshelgen och ta en fika i Bollnäs. Vill så gärna träffa dig och höra om alla dina äventyr. Förresten, du verkar ha handlat rejält. Jätte fina saker!!! Kram

2009-12-09 @ 19:59:56
Postat av: Anonym

Ser ut som värsta Ullareds handlingen Linnea,det hör ju inte till att du är så handlig av dej...hua hur hade väskan blivit om jag varit där...

Är väldigt avundsjuk på kamelritten ..upptäckte att jag satt och pratade för mej själv när jag gick igenom sista veckan av din blogg ...

helt otroligt!!!...jaa hur ska lilla Homna räcka till,åt en dam som varit ut på såna här strapatser???

längtar efter dej nu ...Här på löten har dammhögarna vuxit sej ganska bra på tre månader:-)



Kramisar minsta moster

2009-12-09 @ 22:33:55
Postat av: Linnea

Jamen visst Isabell, det kan vi absolut göra, vore jättetrevligt!!! =) Ja det blev en del handling...å då är det där bara från Rajasthan! =P Haha...

Hoppas allt e bra med dig, ser fram emot att höra om din praktik jag också!

Kramar

2009-12-10 @ 03:50:19
URL: http://livefranbuschen.blogg.se/
Postat av: Linnea

Ja Sofie, ja e lite imponerad själv faktiskt...hur väskan hade sett ut om du vart där ska vi inte ens tänka på!!! =) det fanns så otroligt mycket fint...Å billigt!!! =P Åh kamelritten ja - det var helt underbart...bland det bästa jag gjort!



Ja ja förstår att damråttorna behöver vallas snart...får ta itu med detnär ja kommer hem =) Hälsa de andra där på löten, lilltösa längtar väl tills tomten kommer natar ja...inte lång tid kvar nu! =)¨Saknar er!

Kramar

2009-12-10 @ 03:54:11
URL: http://livefranbuschen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0