71:a dagen - Morgonritt i soluppgången..

Efter denna magiska natt vaknade vi upp i gryningen, innan solen gick upp. Jag vände mig om och såg Papaya stå bakom oss i färd att söka genom bagaget i jakt efter något gott att äta... =) Pojken skickades ut på stäppen för att samla ved och vår ”kamelman” gjorde upp en eld. Vi fick sedan ”rostat” bröd och te, självklart i indiska variant med mer mjölk och socker än te, till frukost... så där satt vi på vår filt, mitt i öknen, sömndruckna men glada och smaskade.

 

Efter en stund lastade vi kamelerna igen och vi gav oss ut i soluppgången, medan det fortfarande var svalt och skönt. Det franska paret red efter oss, så vi fick lite sällskap. Jag red fortfarande i täten såklart, mellan kaktusar och getter, kossor och taggbuskar (ja det låter mysigt va!?!)  =) Vi red på fram tills lunch, hade lite kamelrejs efter vägen =) och medan stannade vi och blev serverade ytterligare en jättegod måltid. Efter några timmar i skuggan var det dags för oss att avsluta denna fantastiska färd. Så vi tackade våra nya vänner och gick mot jeepen som hämtade upp oss. Helt underbar hade dagen varit!!!

 

Vi stannade sedan till vid fortet i Jaisalmer på vägen tillbaka, och strosade där i några timman. Häftigt att hela stadskärnan ligger innanför murarna, men fortet i sig var inte lika välbevarat som i Jodhpur. Utsikten var dock fin, här över ”Den Gyllene Staden”. Mysigt i alla fall.

Sedan åkte vi tillbaka till hotellet, duschade och gjorde oss i ordning och tog sedan en avslutande middag på taket innan vi åkte till nattbussen som skulle ta oss tillbaka till Jodhpur morgonen därpå.        


Min första syn på morgonkvisten...=)



Soluppgången...



Ett farväl till sanddynerna



Hela karavanen


Efter gatorna i Jasalmer




En del av fortet med "Den Gyllene <staden" i bakgrunden



Ett farväl av "Hotel Jaisal View"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0