69:e dagen - Från Mumbai till Jodhpur

Denna dag klev vi upp tidigt, gjorde oss i ordning och tog sedan en riksha till flygplatsen. Kl 10.45 lyfte vi sedan med planet som skulle ta oss till Rajasthan och närmare bestämt Jodhpur. Vi landade ca 13.30 och åkte raka vägen, med rajastansk riksha (som för övrigt ser lite annorlunda ut än i Mumbai) till tågstationen för att boka nattens tåg mot Jaisalmer. Men icke sa nicke... Tåget var fullbokat. Men har man tur så har man. Vi mötte en trevlig man (nej ja vet – man ska inte lita på främlingar men...) och han hjälpte oss att istället hitta bussbiljetter till Jaisalmer samma natt. Klirrat och klart!

 

Denna dag spenderade vi sedan i försvarsfortet från 1400-talet på ett berg i Jodhpur. Helt fantastiskt var det!!! Maffigt och stort och väldigt vackert – med en mäktig utsikt över den blå staden (husen är blåmålade). På kvällen gick vi sedan efter gatorna och tittade i butiker för att få ett hum och priserna, så vi skulle veta var vi sedan ville handla (vi skulle ju tillbaka till Jodhpur några dagar senare). Så vi strosade runt utan att handla alltså...Fönstershopping tror jag visst det kallas! =)

Sedan på kvällen begav vi oss mot bussen ca 9.30. På stationen träffade vi en kille som tipsade om ett guesthouse eller hotell som hans familj ägde i Jaisalmer (jag vet...man ska fortfarande inte lita på främlingar men...) och eftersom vi inte hade någonstans att bo och förväntades anlända ca 4 på morgonen...så gick vi med på att bli hämtade på bussstationen, utan att ha lovat att vi skulle bo där. I alla fall gick vi på bussen, som var ganska mysig, och efter att ha kastat ut en familj som tydligen låg på våra platser kröp vi till kojs – glada och förväntansfulla!!!


Två förväntansfulla "damer" på flyget



Inne vid fortet

Vy över "Den blå staden"

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0